RED by Rodica Ciorănică
  • Interview
  • Lifestyle
  • Pictorial
  • Events
  • neREDactat
  • RED Recommends
  • RED opinion
  • Bizarre Bazaar

RED by Rodica Ciorănică

  • Interview
  • Lifestyle
  • Pictorial
  • Events
  • neREDactat
  • RED Recommends
  • RED opinion
  • Bizarre Bazaar
0
Interview

Alina Stoianov.
Căutări…(ne)căutări

by RED aprilie 4, 2023aprilie 11, 2023
written by RED
Alina Stoianov. | Căutări…(ne)căutări

Text: Tatiana Pătrunjel
Foto: Elisabeth Cujba-Zhiltsova
Stilizare: Diana Serejnicov MUAH: Diana Borsch
Îmbrăcăminte: Nicole Storm
Încălțăminte: FLO
Accesorii: EvGold, Roberto Bravo
Locație: Hotelul DIVUS

Este nebună în dragoste, se dăruiește fără limite, iubind cu foc. Uneori pare a fi cam multă, dar niciodată falsă sau mercantilă. Își ascultă doar inima… Motiv pentru care a fost îndrăgită de public la emisiunile sale TV.

Acum face naveta Budapesta-Chișinău. Am prins-o, plimbându-se prin Chișinăul vechi, împreună cu amicul ei, vestitul câine Umi. Un roșcat autentic.

Dragoste, relații și sâcâială
Am învățat că nimic nu durează veșnic, că dragostea nu poate fi forțată, că lașitatea e o caracteristică comună a bărbaților, indiferent de vârstă și statut social. Am învățat să prețuiesc momentele frumoase împreună și să fiu recunoscătoare pentru ele, pentru că, până la urmă, viața mea nu ar fi avut atâta culoare și iubire dacă nu ar fi fost ei.

Iubiți bărbații, dar nu uitați să vă iubiți și pe voi. Un bărbat nu trebuie niciodată să devină cea mai mare prioritate. Un alt sfat ar fi să vă învățați să nu presați relația, să nu forțați lucrurile. Încercați să vă detașați când el are nevoie de liniște sau spațiu. Să nu vă transformați în noua concubină, o femeie sâcâitoare, disperată, a lui Leova, din spectacolul „Mama”, în regia lui Dumitru Acriș.

Viața de câine
Din experiența mea cu un câine maidanez, m-am ales cu o cicatrice pe viață, atât. Mi-a fost administrat serul antirabic, intramuscular, foarte dureros, am șchiopătat o vreme. Am vrut să aflu cum poate fi soluționată problema câinilor maidanezi, am ajuns la primărie și la necropola de câini, din Chișinău. Am lansat o petiție. Credeam că e mai sigur să fie duși la azil, decât să hoinărească pe străzi, și, probabil, ar fi o soluție pentru siguranța oamenilor, dar nu și pentru ei...

Când am ajuns la necropola de câini, mi s-a făcut și mai rău de la condițiile în care trăiesc. Nu pot uita fețele lor triste și speranța din ochii lor că poate vor ieși de-acolo, că vor fi iubiți și acceptați. M-a tulburat tristețea din ochii acelui pitbull lăsat de stăpâni într-o cușcă. A fost cel mai trist peisaj din viața mea și atunci mi-am zis că decât așa, mai bine să fie eutanasiați. Poate sună dur, însă asta nu e viață, ci un chin continuu. Eu continui să iubesc câinii chiar și după acest incident. Îmi pare nespus de rău pentru ei și urăsc oamenii care i-au abandonat. Aștept să funcționeze o lege care ar pedepsi cu închisoarea pe cei care-și abandonează câinii.

Am un chow chow, Umi. Cea mai drăgălașă creatură din lume. Mult timp l-am căutat, căci îmi doream anume băiat, roșcat și tot ce găseam în Ungaria, România, Rusia, Belarus erau sau de altă culoare, sau prea mari deja, sau cu năsucul prea lung, sau fetițe. Până într-o zi, când o prietenă din Ucraina mi-a trimis câteva oferte din Kiev. Când l-am văzut pe Umi, am renunțat să mai văd alți câini.

Îl numesc my little Buddha, pentru că are energie de vindecare. A venit în viața mea, în cea mai dificilă perioadă, căci tocmai treceam printr-o despărțire dureroasă și, datorită lui, am putut merge înainte. Datorită lui am trecut mai ușor prin toate acele schimbări, am devenit și eu mai echilibrată, mai bună, mai calmă, mai iubitoare. Am învățat ce înseamnă iubirea necondiționată.

Frici și/de abandon
Divorțul părinților și-a lăsat amprenta. Am simțit lipsa tatălui însă datorită acestei situații, dintr-un copil alintat, m-am transformat într-un copil matur care-și dorea să câștige bani și să contribuie măcar cu ceva în familie. Astfel, la optsprezece ani am început să lucrez.

Iubirea trece. Un alt moment a fost când am realizat că nu mă mai pot întoarce în Hong Kong, că tot ceea ce am construit în opt ani, se ruinează, că sunt singură. Nu știam să trăiesc altfel, despărțită de el, bărbatul care devenise Dumnezeul meu și Hong Kong care devenise mai Home Kong, casa mea.

Aceste traume m-au făcut să accept that nothing last forever. Să mă adaptez la noi circumstanțe, provocări și să merg înainte.

Îngrășarea. Nu sunt cea mai sportivă persoană, nu merg la sală, dar merg mult pe jos și fac uneori exerciții de una singură, yoga. Perioada mea de studenție și anume patru ani de mișcare scenică cu Nicolae Kazmin, m-au modelat în cea mai bună formă, mi-am conturat mușchii încă de pe atunci și reușesc să-i mențin printr-un mod sănătos de viață. Nu am probleme cu îngrășatul, presupun că semăn cu tătuca meu. El mânca oricând, orice și tot slab rămânea.

Visuri, film și călătorii
Mi-ar plăcea să joc un rol biografic. Deși am avut apariții pe scena de la teatrul Eugene Ionesco, în spectacolul Caruselul Erotic, și am jucat în performance-urile Zuckerfrei și Baptism of fire, simt că ce e al meu, e pus deoparte, în materie de roluri. Aș juca-o pe Monica Vitti, mulți spun că semănăm. Pe Eva Braun. Am rămas intrigată de relația ei cu Hitler, am citit mult despre ea, jurnalul ei. Pe ecrane, am apărut în mai multe sporturi Moldcell și clipuri video, împreună cu băieții de la Carla's Dreams, Rupiramma, PSY. Am apărut și în câteva filme de scurt și lung metraj. Unul dintre ele, „Toate drumurile duc la Roma”, în regia lui Sergiu Prodan, așa și nu a apărut după șase ani... Dar încă mai sper să-l văd.

Încă n-am cochetat cu meseria de regizor, dar urmează. Am scris un scenariu de film inspirat din relația cu bărbații din viața mea. E un scenariu erotic, dramatic. Nu este ceva banal, dar nici ceva clasic, de aceea e greu să găsesc sponsori în realizarea lui. Însă am fost foarte aproape de acest moment. I-am trimis scenariul lui Rocco Sifriedi, cu propunerea de realizare a unui film erotic, el a rămas plăcut impresionat. Mi-a propus să ne întâlnim, să discutăm. Rocco a preferat să rămână la stilul lui pornografic și mi-a propus să-l realizăm în direcția asta, eu n-am acceptat. Oricum, aprecierea lui e valoroasă pentru mine.

A fi sau a nu fi... fără inhibiții
Dacă am simțit discriminare în viață sau carieră? Mai degrabă, m-am ciocnit cu o formă de lipsă de profesionalism. Dintotdeauna am susținut arta prin toate aspectele ei și anume din motivul acesta, cariera mea de televiziune s-a sfârșit, mulțumită lui Curbet și Fellini. Mi s-a cerut să renunț la niște scene din interviul rubricii pe care o realizam, legată de ei și eu nu am făcut-o.

Uneori, mă gândesc să revin în fața micilor ecrane. Am lucrat doar la Deșteptarea și Deșteptarea de weekend, dar am reușit să mă atașez mult de televiziune. Acum m-ar atrage un show grandios de divertisment, călătorii. Dar atât timp cât producătorii buni sunt numărați pe degete, la noi în Moldova, nu văd cum aș face-o. Mi-aș dori ceva interesant, captivant sau ceva nocturn, pe subiecte tabu, no exit style. Sunt deschisă către noi colaborări, dar se pare că televiziunea de azi are nevoie doar de emisiuni politice și gastronomice.

Am fost dependentă o perioadă de viața de noapte, petreceri, cocaină și no sleep. Am stat în acest vibe aproape trei ani. A fost cea mai intensă și nebună perioadă din viața mea. Însă, am găsit echilibrul, cumva, și am reușit să trec într-o altă dimensiune artistică care m-a captivat suficient de mult ca să pot renunța la acest stil libertin de viață.

Alinarea prin artă
Relația mea cu pictura și sculptura e una foarte frumoasă. Sunt fascinată de sculpturile din Louvre, în special Winged Victory of Samothrace, sărutul lui Cupidon. Sunt o mare admiratoare a pictorului Qiu Sengxian, artist contemporan de origine chineză. Studiez și arta lui Hieronymus Bosch.

Drumul meu în dimensiunea plastică a artei a început în 2016, când l-am cunoscut pe Ben Mori, un artist extraordinar din Tokyo, care devenise mai târziu iubitul meu. El m-a invitat la expoziția sa, în atelierul său, ca după să-i expun lucrările într-o galerie de artă din Hokkaido, Niseko.

Powder Art este o galerie de Artă, pe care am deschis-o împreună cu doi prieteni investitori din Hong Kong. N-a ținut mult, din cauza pandemiei. Între timp, cât am stat la Chișinău, am colaborat cu Cartego, în calitate de Art manager, și am reușit să organizăm expoziții frumoase ale artiștilor autohtoni.

Din toamna anului 2022, lucrez ca Publisher representative pentru Snap Collective, o platformă de artă care are drept scop promovarea și publicarea fotografilor și pictorilor internaționali. Îmi place mult această colaborare și aș vrea să-mi extind echipa până în Asia. La moment lucrez cu hot spotul de la Budapesta și cel de la București. Echipa mea este formată în aceste 2 orașe, respectiv suntem în căutarea artiștilor din Ungaria și Romania.

Ce am făcut în China? Ce n-am făcut în China? Ar suna mai bine. Inițial, am mers în Shenzhen, să lucrez într-un show, ca animator-model. După care am ajuns în Macao, unde am lucrat ca dansatoare, după, în Hong Kong, unde am făcut studii și am făcut și modelling, am lucrat ca PR manager într-un local superb de șampanie, member club. Organizam evenimente, făceam rezervări pentru oameni foarte bogați și influenți, precum Phil Ivey, Michael Wong, Philip Ma.

Chinezii sunt niște oameni foarte perseverenți și înțelepți. M-au motivat să cred mai mult în mine și în potențialul meu. De la ei am învățat cum să muncesc corect, organizat. Cum să învăț și să accept lucruri noi fără să-mi fie frică să nu mă descurc. Ei știu să te susțină și să te ghideze. La rândul meu, le-am oferit multă iubire și prietenie.

Păpuși, drum și cale
Am avut o relație tare specială cu jucăriile mele de pluș, aveam vreo șaptezeci și toate aveau nume și zi de naștere. Cream povești despre fiecare, dormeam pe rând cu fiecare. Cred că, datorită lor, am trăit în lumea mea și mai puțin în cea reală.

Sunt foarte legată de fratele meu, Traian. Relația mea cu bădica, cum îl mai numesc, este una de mare prietenie. Mai ales când eram mai mică, îmi plăcea să-l urmez peste tot la joacă, fotbal, „vainușkă”. Acum deja Mia, fiica lui, îl urmează peste tot, iar mie nu-mi rămâne decât să-i admir.

Mi-aș dori ca în cinci–zece ani, să mă stabilesc undeva prin Asia, Hong Kong, Bali sau Bangkok, gestionând afacerea mea despre artă și rochii Qipao.

 

redREDbyRC
2
FacebookPinterestTelegramEmail
previous post
Loredana ANTON. | Redescoperire
next post
FII COSMOS CU GEANTA DIN METEORIT (REAL) BY COPERNI

You may also like

Olga Țăpordei | Totul despre investiția și avantajele...

decembrie 31, 2019

De ce te-am părăsit?

ianuarie 21, 2020

Dumitru Talmazan | Ai succes când înţelegi că...

decembrie 31, 2019

Fashion Prive Events, după cortină!| Viorela Dimici: „Aceasa...

septembrie 18, 2024

NEREDACTAT | A FOST AŞA…

februarie 15, 2022

5 DESTINAȚII ATMOSFERICE PE CARE TREBUIE SĂ LE...

decembrie 9, 2022

SPOVEDANIA UNEI AMANTE. CAPITOLUL VIII – Rușine =...

mai 12, 2023

5 modele de costume de baie pe care...

mai 10, 2022

Vlad Marcoci. | Nu aveam microfon acasă, dar...

martie 28, 2025

CELE MAI FRUMOASE ROCHII DE MIREASĂ DIN FILME...

martie 24, 2023
Ed.25 [2023]
Răsfoiește!

Editorial

Editorial

SECVENȚELE UNEI LUNI

Rotterdam. Olanda. Fiica mea învață la Academia de Arte de aici. Nu am vizitat-o niciodată până acum. Da, nu mă mândresc cu asta. Ca să găsesc o justificare, voi aminti că la început a fost pandemia, apoi a venit ea des pe acasă, apoi am fost extrem de ocupată, așa că se pare că soarele ne-a surâs abia la finele acestui an. Deci, Rotterdam?

Articole recente

  • Pentru prima dată la Chișinău: | Stilistul din lumea luxului parizian îți arată cum să creezi o garderobă funcțională la Florentino Delure
  • Aura is Motion
  • Ioana Nicolaie. | Dragostea-i motorul lumii
  • Cum să alegi costumul ideal pentru nuntă? Soluția Made-to-Measure de la Casa Florentino Delure
  • ILEANA RUSU ȘI INFIDELUL

Popular Posts

  • 1

    10 TEXTE EXCITANTE PE CARE SĂ LE TRIMIȚI PARTENERULUI ATUNCI CÂND NU E LÂNGĂ TINE

  • Contact

  • 3

    Cristian Șimonca | Blogu lu’ Otravă

  • 4

    Ioana Nicolaie. | Dragostea-i motorul lumii

  • 5

    Prognoza numerologică pentru 2025

Arhive

  • mai 2025
  • aprilie 2025
  • martie 2025
  • februarie 2025
  • ianuarie 2025
  • noiembrie 2024
  • octombrie 2024
  • septembrie 2024
  • august 2024
  • iulie 2024
  • iunie 2024
  • mai 2024
  • aprilie 2024
  • martie 2024
  • ianuarie 2024
  • decembrie 2023
  • noiembrie 2023
  • octombrie 2023
  • septembrie 2023
  • august 2023
  • iulie 2023
  • iunie 2023
  • mai 2023
  • aprilie 2023
  • martie 2023
  • februarie 2023
  • ianuarie 2023
  • decembrie 2022
  • noiembrie 2022
  • octombrie 2022
  • septembrie 2022
  • august 2022
  • iulie 2022
  • iunie 2022
  • mai 2022
  • aprilie 2022
  • martie 2022
  • februarie 2022
  • ianuarie 2022
  • decembrie 2021
  • noiembrie 2021
  • octombrie 2021
  • septembrie 2021
  • august 2021
  • iulie 2021
  • iunie 2021
  • mai 2021
  • aprilie 2021
  • martie 2021
  • februarie 2021
  • ianuarie 2021
  • decembrie 2020
  • noiembrie 2020
  • octombrie 2020
  • septembrie 2020
  • august 2020
  • iulie 2020
  • iunie 2020
  • aprilie 2020
  • martie 2020
  • februarie 2020
  • ianuarie 2020
  • decembrie 2019
  • noiembrie 2019
  • octombrie 2019
  • septembrie 2019
  • iulie 2019
  • iunie 2019
  • mai 2019
  • aprilie 2019
  • martie 2019
  • februarie 2019
  • ianuarie 2019
  • decembrie 2018
  • noiembrie 2018
  • octombrie 2018

Categorii

  • Bizarre Bazaar (98)
  • Editorial (25)
  • Events (89)
  • Interview (157)
  • Lifestyle (266)
  • neREDactat (17)
  • Pictorial (66)
  • RED Bucharest (10)
  • RED opinion (97)
  • RED Recommends (179)
  • Uncategorized (1)

Get in touch

Facebook Instagram Youtube

Follow Us

Facebook

Subscribe to stay up to date with our latest thinking


  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
Footer Logo


Termeni si Conditii - Politica de Confidentialitate - Contact

@2018 - REDbyRC. All Rights Reserved.