Iată-ne deja în sezonul fructelor coapte, a costumelor de baie și a temperaturilor ridicate. Iată că deja e vară!
Și dacă tot în termometre mercurul se ridică mai sus și mai sus, acesta e un motiv extrem de bun de a te delecta cu niște băuturi deosebite, colorate și răcoritoare. Mai exact, cu niște cocktail-uri delicioase care îți vor face zilele de vară încă mai frumoase. Îți promitem.
În acest articol, am făcut o selecție de rețete ale unor cocktail-uri superbe, fresh și energizante pe care trebuie să încerci să le faci acasă, alături de prieteni sau persoana iubită, într-o seară caldă de vară, vizionând un film, ascultând muzică sau admirând apusul. Sună tentant, nu-i așa?
Iată ce recomandări delicioase are RED pentru tine:
- „Paloma” este o băutură savuroasă, pe bază de suc de grapefruit și tequila.
Ingrediente: gheață, 100 ml suc de grapefruit, 60 ml de tequila reposado, 20 ml de suc de lămâie, 30 ml de apă gazată, 30 ml de Sprite și o felie de lime.
Cum se prepară: Pune multă gheață într-un cocktail shaker sau într-o sticlă cu gaură largă și cu capac, adaugă sucul de grapefruit, tequila și sucul de lămâie. Mixează-le binișor. Toarnă conținutul într-un pahar înalt de sticlă, pune apă minerală și Sprite deasupra și decorează totul cu felia de lime.
- „Sour Cherry Mezcal Margarita” este perfect pentru vară, datorită gustului de cireșe, în combinație cu tequila, triple sec și suc de lime.
Ingrediente: 500 de grame de cireșe fără sâmburi, 80 de grame de zahăr, sare afumată, 50g de mezcal espadin (cum ar fi Ilegal Joven), 1 lingură de liqueur de portocală (cum ar fi Cointreau), cuburi de gheață.
Cum se prepară: Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Amestecați cireșele și zahărul pe o tavă mare de copt. Lăsați mixtura în cuptor, până fructele devin moi și suculente, aproximativ 10 minute. Apoi, se scot și se lasă să se răcească 5 minute. Folosind o spatulă de silicon, mutați cireșile și tot sucul de pe tavă într-un robot de bucătărie sau într-un blender. Amestecați până la omogenizare. Apoi se toarnă printr-o sită din plasă de sârmă într-un castron mediu. Aruncați solidele. Ulterior se dau la frigider, descoperite, până se răcesc complet, aproximativ 20 de minute. (Ar trebui să aveți aproximativ 2 căni de piure de vișine, suficient pentru 10 cocktail-uri.)
Ulterior, dacă folosiți sare afumată, presărați puțin pe o farfurie mică. Umeziți cu apă marginea unui pahar scund; amplasați marginea paharului în sare afumată. Apoi combinați mezcalul, lichiorul de portocale și 3 linguri de piure de vișine într-un shaker de cocktail umplut deja pe trei sferturi cu gheață. Se agită totul energic până se combină bine, aproximativ 15 secunde. Se strecoară mixtura în paharul cu marginea de sare. Se mai adaugă și un cub de gheață în pahar pentru a fi rece.
- „Cosmopolitan” e probabil cel mai renumit cocktail, mai ales pentru femei. Fanele serialului „Sex & the city” îl iubesc și mai mult datorită lui Carrie, protagonista care mereu comanda acest cocktail în toate restaurantele și barurile în care mergea cu cele trei prietene ale sale.
Ingrediente: 45 ml de vodka cu sau fără gust de lămâie, 15 ml triple sec, 30 ml suc de răchițele/merișor, 10 ml suc de lămâie, gheață, o bucată de portocală sau lămâie rasă.
Mod de preparare: Mixează toate componentele (în afară de bucata de portocală) într-un cocktail shaker în care deja ai adăugat gheață. Toarnă mixtura într-un pahar cu picior înalt, poate fi o cupă sau un pahar pentru martini. Ultimul pas, extrem de important: Cu ajutorul unei răzători-cuțit de bucătărie, taie o coajă de portocală sau lămâie cu 10 cm deasupra paharului tău, pentru ca sucul și aroma fructului să cadă în cocktail și să completeze gustul.
- „Watermelon Daiquiri” este un alt cocktail specific verii, căci conține pepene roșu, adoratul fruct de sezon.
Ingrediente: 400 gr de pepene roșu tăiat (fără coajă și sâmburi), sare Kosher, 5 linguri (de masă) de rom alb (de exemplu Ten To One), 1 lingură de suc proaspăt de lămâie, ½ de lingură de nectar de agave (îndulcitor), cuburi de gheață și o mini felie de pepene roșu.
Mod de preparare: Mărunțește pepenele roșu într-un blender, până se face moale și lichid, apoi turnați conținutul într-un bol, folosind o strecurătoare fină. Pentru un pahar, amestecați 3 linguri de suc de pepene, împreună cu romul, sucul de lămâie, nectarul de agave într-un shaker cu gheață. Agitați mixtura în shaker, apoi turnați-o într-o cupă, adăugând și mica felie de pepene roșu ca decor.
- „Aperol Spritz”, da, cunoscutul cocktail portocaliu, foarte gustos și răcoritor – o altă alegere faină care provine din Italia.
Ingrediente: Aproximativ 90 ml de Prosecco, 60 ml de Aperol, 30 ml de apă gazată și o felie de portocală ca decor.
Cum se prepară: Umpleți un pahar pentru vin cu gheață, adaugați Prosecco, apoi Aperol. Deasupra turnați apa gazată și accesorizați totul cu felia de portocală.
Ah! Eu deja salivez de poftă. Neapărat merg să-mi fac acuși un Cosmopolitan, iar în weekend-urile următoare le încerc și pe restul! Pe voi ce cocktail vă tentează mai mult?
Text: Aneta Popov
Sursa foto: Google