Lorina Buga, psiholog de profesie, dar și specialistă în psihomatică și în hipnoză Ericksoniană, este eroina de pe coperta RED a acestei ediții. În interviul acordat nouă, ea ne-a dezvăluit câteva secrete ale domeniului în care activează, altele despre relația specială pe care o are cu soțul său, dar și ne-a oferit o serie de sfaturi despre autocunoaștere și autovindecare.
Ceea ce reprezintă niște teme mai puțin știute de către societatea actuală.
Lorina a început să practice psihomatica (disciplină medicală care studiază originea psihică a unor boli și folosirea mijloacelor psihologice în terapia lor), atunci când și-a dorit să se cunoască pe sine, cea din interior:„Eram în căutarea răspunsurilor interioare. Asta m-a ghidat să ajung să cunosc această știință medicală miraculoasă, care de fapt este şi foarte simplă. Ea demonstrează că mintea noastră influențează direct sănătatea corpului, dar și starea corpului nostru influențează modul nostru de a gândi.”
Specialista ne-a relatat că după ce studiat această știință, a început să ajute și alți oameni care au avut nevoie de o călăuzire în identificarea propriului „eu”.
„Alegerile aparţin persoanelor care caută soluții sau care nu cedează și cred că poate fi altfel. Eu nu fac decât să intervin ca ghid în subconștientul lor și le îndrum spre autovindecarea corpului, implicând conștientul și tot restul necesar pentru ca corpul să se simtă din nou în siguranță.”
Totodată, psihologul a punctat că autocunoașterea reprezintă o altă etapă care ajută oamenii să se autovindece.
„Autocunoașterea este atât de importantă precum îți cunoști propriul nume. Doar că numele îl cunoști pentru toată viața, dar potențialul interior îl descoperi în fiecare zi până la nesfârșit, ca și infinitul. Odată ce simți că ceva nu-ţi place, ceva nu mai funcționează așa cum îți dorești, ar fi oportun și necesar să înveți să te simți. Iar simțurile noastre sunt în corpul nostru și el nu poate minți. Terapia în psihosomatică presupune cunoașterea de sine nu doar la nivel conștient, dar și la nivel subconștient, prin reacțiile propriului corp.
Eu consider schimbarea modului de a percepe propriul corp ca ceva minunat. Şi asta este de fapt o evoluție a rațiunii noastre, viața ne împinge spre această creștere conștientă, prin simplul motiv că până astăzi nu există răspunsuri șablon despre cauzele apariției multor boli, aşa cum ar fi alergiile, boli ale pielii, cancerul... precum și tratarea lor propriu-zisă.”
Mai multe detalii despre aceste aspecte ale psihologiei, dar și câteva taine din viața unui specialist în acest domeniu puteți afla din interviul integral, aici.