Spune că nu oferă des interviuri, iar sensul vieții sale este însăși căutarea. Băutura sa preferată est Roșul de Bulboaca. Cum a ajuns familia ei proprietară a Castelului Mimi și unde au găsit curaj și bani să investească atât de mult într-o cramă, dar și dacă a rămas cu picioarele pe pământ după vizita celor mai puternici oameni ai Europei, aflăm de la Critina Frolov.
„Nuștiu dacă am avut curajul să o fac, sunt sigură că pentru toată lumea nu a fost o surpriză. Știam că facem acest loc și rolul acestui loc pentru Republica Moldova este unul foarte important. Cartea de vizită, noi asta am vrut să facem și asta este pusă în ADL-ul locului. Din start când nu era încă gata, asta era scris acolo că acest loc trebuie să fie reprezentativ că noi împreună putem promova niște valori foarte importante. Noi toți avem o timiditate, poate uneori falsă, parcă vrei, dar parcă ție rușine. Există chestia asta de complexe, anumite complexe sănătoase pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. Nu este o greșeală, așa s-au întâmplat lucrurile. Cumva noi toți ne-am molipsit de la tatăl meu. Toată lumea când vine acolo zice că este incredibil că asta este Moldova, că asta este un sat. Cred că am atins acele corzi ale fiecăruia, chiar dacă vine un străin înțelege că în această națiune există o putere și este o capacitate de a face lucruri ieșite din comun. În același timp când vine un moldovean acolo, crede că uite se poate. Cred că putem să ne gândim un pic mai departe ce o să se întâmple la următoarele alegeri, să nu mai fim conduși atâta de extraneități, dar să ne concertăm pe ceea ce chiar putem influența”, a menționat Frolov.
Cristina Frolov spune că a dat mâna cu cei mai puternici oameni ai Europei, Emmanuel Macron, Klaus Iohannis și cu alți șefi ai altor state.
„Am vorbit engleză cu doamna președinte a Italiei, Giorgia Meloni, care m-a întrebat ce vin a băut ea, spunând că i-a plăcut tare mult, atunci când semna eticheta vinului din colecția președinților, iar cu Emmanuel Macron am vorbit în franceză. Cred că dacă nu aș fi trecut prin lansarea aia cu bucluc îmi luam nasul la purtare a doua zi, pentru că cu adevărat a fost un eveniment în care nu oricine și nu oricând, sunt oameni care sunt mult mai privilegiați în întreaga lume, acum au avut posibilitatea să se vadă în acest cerc. Noi am avut foarte mult de lucru a doua zi, cumva lucrul ne-a ajutat să depășim momentul, că lumea ne tot felicită cu organizarea evenimentului, dar noi care eveniment...,” a mai adăugat aceasta.
Cristina a dezvăluit că acest sistem a fost creat de părinții ei și atunci când este foarte mult de lucru, nu mai ai timp să înnebunești și să te bucuri.
„Până la urmă a fost meritul mai multor oameni, cu cât mai aproape de pământ cu atât mai sigur și mai bine și vezi alte oportunități care apar ulterior. Noi suntem recunoscători în primul rând pentru că am participat, mândria cumva ar veni ulterior, dar mândria pentru că am putut să contribuim. Din partea noastră rolul a fost mare, un rol de coorganizator pentru că inclusiv am contribuit la acest eveniment și ne-am asumat multe costuri. Considerăm că am contribuit la promovarea imaginii Republicii Moldova prin prisma muncii noastre, prin ceea ce am făcut,” menționează Cristina.
Aceasta a mai menționat că, cea mai importantă lecție pe care a învățat-o în această funcție publică este că nu poți fi lider fără echipă.
„Liderul numai poate să-și asume, gândul că este lider și toată lumea o să meargă după lider, numai este actuală și noi vedem lucru acesta, inclusiv și în spațiul public. Atunci când nu este echipă numai ești credibil, orice rezultat, înseamnă rezultatul unei echipe și probabil asta este cea mai bună lecție pe care am învățat-o,” mai spune Cristina Frolov.
Ediția completă a emisiunii NEREDACTAT din 8 octombrie o puteți urmări în continuare.