Photo: Arhiva personală
Text: Rodica Ciorănică
Chiar dacă popoarele latine o disprețuiau, pentru că se închinau vinului, berea urma să cucerească lumea prin caracterul său atât de burghez şi relaxat! Licoarea aurie a ajuns să fie băutura preferată în Egipt, Mesopotamia şi vechea China, preparată fiind în peste o mie de feluri. Or, noua fabrică de bere de la Chișinău, Keller Holz, încearcă să implanteze cultura consumului de bere începând de la luxoasa sa carte de vizită – Keller Holz Gastropub.
Sã intrãm, domnilor!
Aici e vorba de dragoste de la prima vedere. Începând de la locaţia excelentă şi irepetabilă, exteriorul care te uimeşte prin geamurile cu arcade neordinare, ce pot fi admirate din stradă, şi terminând cu gastronomia armonizată, inspirat cu o bere artizanală de autor unică în Chişinău!
Pare locul perfect pentru tine şi familia ta, pentru tine şi gaşca ta sau pentru oaspeţii tăi din afara ţării. Aici nu dai greş, ştii sigur că vor pleca păstrând până la aeroport gustul amărui de bere făcută ca la carte şi amintirile despre un loc minunat dintr-o ţară care abia începe să scrie şi povestea berii, după ameţitoarea istorie a vinului.
Îţi alegi o masă lângă vitraliile înalte, frumos arcuite de designerii locului şi, până vine chelnerul, urmăreşti oamenii, transportul public şi manechinele ce te ademenesc din vitrinele magazinelor de vizavi.
Garçon, as vrea ceva bun de tot!
Meniul te dă pe spate, de la prima privire! De la snacksuri până la caracatiţă şi filet mignon, de la burger şi chipsuri la fructe de mare. Doar tu decizi dacă vrei simplitate sau un lux rafinat. Pentru că oricine e binevenit la Gastropub.
Dacă mă întrebaţi despre dress code, nu există! E suficient să te simţi bine, dar dacă vii în rochie de seară pentru un after party, vei fi vedeta locaţiei! Breakfast, lunch sau un dineu. Orice va fi elegant, luxos sau simplu. Depinde cum vei simţi sau vei dori să vezi asta. Imposibilul absolut devine posibil!
Până să ajungi la meniul plin de savoare, îţi sugerăm să încerci să trăieşi ritualul casei – degustarea celor 12 tipuri de bere. 12 pahare aduse pe un platou, cu licori de nuanţe ce diferă uşor de la pahar la pahar, cu gusturi care te aruncă în diverse zone asociative. Totul e o adevărată revelaţie.
Ca să nu te rătăceşti în arome şi culori, somelierul Gastropub te ajută să simți gustul și să descoperi toate caracteristicile tipurilor de bere artizanală Keller Holz. Iar de bucătari, ce să zicem? Au colectat cele mai bune rețete din întreaga lume și, pe baza lor, au dezvoltat mâncăruri de autor și gustări de autor, combinate în mod ideal cu berea, în diversele ei variaţii.
Kolsch din fructe și hamei, dulceață de malț, iarbă proaspătă și fructe, pâine albă, hamei nobil german, fructe picante, fructe tropicale, cetină, citrice, malț prăjit, tonuri de caramel, banană și cuișoare, cafea neagră și ciocolată – toate astea le găseşti în tipurile de bere de la Keller Holz Gastropub.
Tehnologiile berăriei fac posibilă crearea unui număr nelimitat de rețete și prepararea unei varietăți largi de tipuri și sortimente de bere de autor de înaltă calitate. Dacă vei dori să ştii mai mult, vei afla de la dl. somelier că, pentru a obține cele mai bune feluri de bere, se utilizează malțul premium german Weyermann și hamei din Europa, America, Noua Zeelandă și Australia. Şi că berarii profesioniști Keller HOLZ din Germania, Rusia și Moldova lucrează în continuu la rețete noi și creează zeci de tipuri originale de bere artizanală pentru adevărații cunoscători ai acestei băuturi.
RED atraction
Atracţia localului, plasată chiar pe mijlocul restaurantului, este depozitul frigorific unic. Arată ca o reţea de butoaie metalice conectate printr-o mulţime de vase sangvine, ca o construcţie din viitor prin care curge berea. Datorită temperaturii constante, gustul ei este întotdeauna același, exact aşa ca în momentul în care a părăsit fabrica. Astfel, întreaga gamă bogată de sortimente de bere Keller Holz, trece prin aceste conducte răcite, ca prin vasele sangvine, direct în pahare.
Barmanii Keller HOLZ Gastropub te vor ajuta să experimentezi gustul și îţi vor dezvălui toate caracteristicile tipurilor de bere artizanală, răsfăţându-te şi printr-o varietate de cocktail-uri originale pe bază de bere artizanală.
O nouă istorie. Istoria berii. O nouă cultură a consumului. Fondatorii localului sunt siguri că, într-o zi, berea va putea înlocui paharul de vin. Nu e uşor, dar este posibil. Iar gastronomia va contribui esențial la rescrierea acestui concept, la crearea unei culturi de consum a berii.
Kellers are o istorie de aproape 25 de ani de ani în Moldova. Este prima mini fabrică de bere moldovenească care a deschis porțile către lumea incredibilă a fabricării berii artizanale, familiarizându-ne cu berea de designer complet nouă, fabricată pe echipamente avansate tehnologic. În primăvara anului 2021, sub marca reînnoită Keller Holz, compania a deschis o nouă etapă în revoluția meșteșugărească din Moldova – cu o nouă calitate, o gamă largă de produse și o promovare la scară largă a culturii moderne a consumului de bere. Cu sprijinul companiei Caspary, cel mai mare producător mondial de echipamente de fabricare a berii și lider în tehnologia de fabricare a berii, Kellers a construit o nouă fabrică de bere de ultimă generație într-o locație curată din punct de vedere ecologic, în satul Budeşti.
Keller Holz Gastropub, bijuteria urbanã
Astfel, Keller Holz Gastropub a fost creat drept un loc de întâlnire dintre adevărata bere artizanală și gastronomia de autor. Pentru connaisseuri, e minunat. Aceştia vor trăi experienţe irepetabile, comparabile doar cu locaţiile germane destinate producerii şi consumului de bere.
Fiecare dintre angajații de aici este un adevărat expert în cultura berii artizanale. Şi, credeţi-mă, va face tot posibilul pentru ca tu şi oaspeţii tăi să deveniţi o parte a acestei culturi mondiale multilaterale.
Revoluția berii artizanale a cuprins întreaga lume. Haideţi să trăim şi noi cea mai frumoasă şi plăcută revoluţie. Revoluţia berii de la Keller Holz Gastropub.