Dacă aveai planificată o vacanță pentru sfârșitul anului 2020, iar pandemia ți-a dat peste cap toate planurile, nu te întrista. Acum este momentul potrivit pentru a descoperi frumusețea ascunsă a țării noastre.
Iată unde ai putea să petreceri sărbătorile de iarnă, acasă.
Casa din Luncă
Familia Benzin a creat prima pensiune rurală din Moldova, pe care a numit-o „Casa din Luncă”. Aceasta este situată pe malul râului Răut, iar curtea pensiunii oferă o vedere de neuitat asupra stâncilor din Orheiul Vechi.
Pensiunea dispune de 7 camere luminoase, decorate în stil național moldovenesc, toate dotate cu utilitățile necesare unui turist modern. Oaspeții se pot bucura de bucătăria moldovenească în restaurantul spațios. Pe lângă mâncarea bună, aici vor găsi o piscină și un loc de joacă pentru copii.
Aici poti participa la diverse ateliere culinare, tradiționale sau chiar poti învăța dansuri naționale. De asemenea, gazdele pot organiza excursii în sat sau plimbări cu trăsura de cai.
Contacte:
Oxana Benzing – 79455100
Eco Resort Butuceni - locul în care Amintirile din Copilărie ale lui Ion Creangă, nu le citești, dar le vezi și resimți pe propia piele! Aici nu veți găsi lux și tehnologii de ultimă generație. Vei găsi ceea ce am primit moștenire de la străbunii noștri. Mai întâi de toate, vei găsi o mână de oameni primitori. Oameni care știu rodul muncii nu din auzite, oameni care au scopul să împrăștie tradițiile naționale în toate colțurile lumii. Iar pentru asta, cultivă valorile neamului cu multă răbdare, le adună în ograda pensiunii și le împart cu vizitatorii locului.
Eco Resort Butuceni se află la doar 47 de km de capitală. Un loc pitoresc și cu o imensă încărcătură istorică. Loc în care gazdele oferă turistilor momente de neuitat, cu peisaje care-ți taie respirația și cu mâncăruri alese.
La Eco Resort Butuceni îți poți organiza o mini vacanță în adevăratul sens al cuvântului. Nu te vei plictisi nici măcar pentru o secundă.
Contacte:
Botnaru Anatolii - 69127175
Casa Veche
Cu o istorie fascinantă de peste 100 de ani, această pensiune te cucerește la prima vedere. Un gard tradițional din lemn și o poartă iscusit sculptată înconjoară proprietatea. Casa de bază, cu pereți din lut și un acoperiș de stuf, prezintă uși și ferestre albastre autentice, o mansardă din care vă puteți bucura de o vedere panoramică a satului și chiar o pivniță de piatră albă. De îndată ce intrați în curte, vă întâmpină copacul de pere, vechi de peste un secol, în care s-au integrat armonios câteva hamacuri pentru relaxare.
Pensiunea a fost deschisă publicului în toamna anului 2019 și are 5 camere, care pot găzdui 12 persoane. Camerele sunt elegante și spațioase. Proprietatea are, de asemenea, două terase acoperite cu o capacitate de 60 de persoane, o grădină și o curte spațioasă.
Camerele de cazare au un farmec deosebit, completat de elemente de decor rustic: laițe, covoare confecționate manual, prosooape brodate și alte elemente de recuzită tradițională pentru gospodărie.
Contacte:
Arama Tatiana - 79401933
„Gagauz Sofrasi” oferă o varietate de servicii, unde fiecare oaspete va găsi o ocupație pentru suflet și nu va deveni pur și simplu vizitator al complexului turistic, dar va simți „profund” locuitor al acestui sat.
În etno-sat „Gagauz Sofrasɪ” vei descoperi: case de oaspeți, un muzeu, o terasă cu vedere panoramică la atracții turistice din Autonomia Găgăuză, un restaurant, pensiunea baie- „Buuk Bas” etc.
Masa de prânz se va transforma într-o incredibilă călătorie gastronomică, iar spre deosebire de alte hoteluri, aici se combină armonios luxul și confortul, interiorul elegant și confortul de acasă.
Contacte:
Ana Statova - 69128404
„La Titiana” și „Hanul lui Hanganu” sunt două pensiuni din satul Lalova, aflate în apropriere de râul Nistru, fiind alese de turiști pentru peisajul naturalistic, dar și pentru vecinătatea sa cu Mănăstirile Țipova și Saharna.
Familia Hanganu s-a reîntors din Chișinău în satul de baștină, Lalova, pentru a valorifica tezaurul natural și tradițional de acolo. Pensiunea „La Titiana” a fost inaugurată recent, ca extensiune a pensiunii ,,Hanul lui Hanganu”. Inițial, aceasta era o casă istorică, care a fost cumpărată de familia Hanganu și reconstruită ca pensiune turistică cu capacitatea de cazare a peste 10 persoane. Pensiunea a fost redenumită în cinstea mătușii Titiana, care a fost stăpâna acestei case istorice.
„Dorim să facem satul mai frumos, mai atractiv pentru turiști. Dorim să edificăm o zonă de agrement pe malul Nistrului și o pistă de aterizare pentru avioane mici. Satul este un loc deosebit, aici au loc festivaluri ale tradițiilor strămoșești. Vrem să facem din sat o destinație turistică, la care fiecare sătean să contribuie”, spune Sergiu Hanganu, proprietarul popasurilor turistice.
Contacte:
Hanganu Sergiu - 69124422
Pensiunea Fata Morgana
Într-un mic loc confortabil al Moldovei, lângă râul Nistru se află Pensiunea agroturistica „Fata Morgana”.
Este lovul unde vă veți putea bucura de liniște și pace, veți cunoaște confortul și plăcerea, veți putea gusta cele mai bune bucate, din produsele locale curate și ecologice, iar înainte de a pleca spre oraș, veți respira aerul proaspăt îmbătător.
Angajații pensiunii agroturistice vă vor propune o degustare a celor mai bune vinuri moldovenești, veți putea savura din ele, relaxânduvă la terasa frumoasă de vară sau în Camera națională. Peisajul magnific oferă intimitate și meditare. Luciul strălucitor al râului, înconjurat de stâncile minunate, prin care își străpung calea pârâurile mici.
Pensiunea Fata Morgana oferă - Camere foarte confortabile, alimentare specială, odihnă minunată, pescuit și vânătoare, precum și programe culturale interesante.
Contacte:
Anatol Crețu - 69123310
„Trei Păstori”
Pe traseul Orhei - Bălți, în preajma satului Zahareuca, este amplasată Pensiunea Trei Păstori, dezvoltată de o familie minunată. O oază de verdeață cu multe foișoare, un lac cu spații generoase pentru plimbări și un hotel modern. Cu o bucătărie tradițională, produse de casă, vii și multă verdeață în jur, este un loc deosebit pentru odihnă și relaxare.
Apropo, Pensiunea Trei Păstori a fost construită pe locul unei curți boierești. În perioada Sovietica toate acareturile curții boierești au fost distruse și construită o tabără pionerească.
Contacte:
Sergiu Ciobanu - 60117999
Conacul Mierii
După mulţi ani de lucru în Grecia, Victor Ciolacu a decis să se întoarcă acasă. Acolo a înţeles că turismul poate fi dezvoltat şi în Moldova: „Acest conac a devenit un punct de atracţie din acest traseu, noi fiind gata să primim vizitatori la stupină, ca să le povestim tuturor, mai ales copiilor, despre viaţa albinelor. Încă suntem în proces de dezvoltare, însă primim ca la carte oaspeţii în prisaca noastră.”
Contacte:
Ciolacu Victor – 69572511
*Articol realizat cu suportul Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova.
Sursa: Facebook.com/Google.com