Text: Anna Bivol
Foto: Vadim Putregai
Make-up: Liubovi Ojog
Outfits: Viggo Moldova
Mi-am dat seama, la prima întâlnire, că Olga este o persoană ce posedă un simț al esteticului, într-un mod atât de... natural. Ea știe să folosească orice are la îndemână pentru a crea un ideal de stil. O carte, un film, oamenii din jur sau natura – pot fi pentru ea o sursă de inspirație, iar aceasta o ajută să fie o continuă manifestare a creativității.
Îți oferim încă o lecție de stil, de la o femeie care merită ascultată, pentru că... vezi shootingul! Citește-i ideile.
Nu contează prea mult cât costă hainele sau de unde le-am cumpărat, ci, mai degrabă, felul cum le purtăm, mesajul pe care îl transmitem prin stilul definit. Da, într-adevăr, îmi sculptez idealul de stil încontinuu, inspirându-mă din frumosul ce mă înconjoară, din filme bune cu morală, călătorii sau muzică, având lumea mea interioară la care puțini au acces.
Am putut schimba viziunile multor oameni cu referire la crearea și alegerea hainelor, punând accent pe personalitatea fiecăruia, dar, cel mai des, a bărbaților, fiind pasionată îndeosebi de costume și linia clasică masculină de îmbrăcăminte.
Pot să spun că știu tot despre garderoba masculină. Experiența, oamenii deschiși către schimbări și perfecționarea continuă în materie de stil, mă ajută să integrez cu ușurință piese vestimentare masculine și în garderoba proprie, promovând astfel libertatea în exprimare. Consider că aceasta este o exprimare a artei și nu doar o simplă îmbrăcăminte. Este o artă care poate distruge anumite stereotipuri, totodată respectând codul etic vestimentar.
Stilul pentru mine înseamnă o formă de exprimare, uneori un manifest, uneori o formă de a camufla o stare a sufletului. Pentru asta trebuie să alegi bine, să asortezi, să pui imaginația în mișcare și să te regăsești. De aceea și se numește STIL, pentru că e un fel de a fi. Există o semnătură, un accent care se observă în orice tip de outfit, fie el business, casual sau de seară. Desigur, stilul se poate schimba odată cu trecerea timpului sau prin schimbarea mediului în care trăim, în funcție de țară și societate, iar acesta este un lucru absolut normal și sănătos pentru personalitatea noastră.
Schimbarea. Se schimbă și gândirea, și atitudinea față de anumite lucruri. Valorile se conturează diferit și e absolut normal să te regăsești în diferite moduri prin îmbrăcăminte.
În timpurile noastre, merchandising-ul este la superlativ și colecțiile se creează astfel încât trebuie doar să-ți potrivești compleurile de la vitrină, gata făcute și numai bune pentru a face parte din garderoba ta. Aici întrebarea este: „Le vei purta așa cum le-ai cumpărat?” sau ești în stare să le asortezi, să te joci cu forme și culori... mai ales atunci când sunt procurate de la diferiți designeri, care au stil diferit.
E un fel de artă. Stilul se definește. Nu constă doar în haine, ci și în comportament, în ce cărți preferi, ce filme urmărești, cum și ce consumi, cum te distrezi și, desigur, în modul cum vorbești.
Te uiți în oglindă și te întrebi: „Ce stil posed eu?!”
5 „to do” din proprie experiență
1. Investește în piese vestimentare clasice atemporale. Acestea nu se vor demoda niciodată și vor fi baza outfit-urilor tale în orice perioadă a anului. Aceste piese pot fi: o cămașă albă simplă; o rochie neagră midi nu prea sofisticată, cu bretele sau mănecă lungă, fără ornamente sau accesorii; o pereche de blugi drepți cu talie medie. Încearcă să optezi pentru unicolor, astfel va fi mai ușor să le integrezi în ținute.
2. Nu cumpăra tot ce este în trend, identifică-te cu anumite brand-uri care ți se potrivesc, altfel vei aduna în garderobă o mulțime de lucruri care nu se asortează între ele și iarăși vei ajunge la concluzia că nu ai ce purta.
3. Cănd faci shopping, încearcă să iei compleuri. Dacă cumperi o pereche de pantaloni, asortează-i și o bluză sau gândește-te la cel puțin 3 piese pe care le ai acasă și cu care vei purta acești pantaloni.
4. Dacă dorești să-ți schimbi garderoba, identifică și separă acele piese vestimentare potrivite cu stilul tău pe care vrei să le schimbi și începe a completa prin următoarele cumpărături, folosește chiar și aplicația Pinterest pentru inspirație. Nu repeta ceea ce ai deja și de care vrei să scapi. E mai greu la început, apoi ochii singuri vor alege.
5. Apelează la un stilist când ești în pană de idei. Cel mai bine este să consulți un singur stilist, care te cunoaște ca personalitate și cu care te simți confortabil. Este foarte important să te regăsești în ce îți propune el. Dacă simți că nu vă potriviți, caută o persoană care îți va aduce rezultat bun. Trebuie să ai răbdare, pentru că stilul nu se schimbă peste noapte.
1 comment
[…] Dacă ți-au fost de folos recomandările Olgăi și îți dorești să o cunoști mai bine, te invităm să lecturezi interviul cu stilista aici. […]
Comments are closed.